Házi szappan webshop,
       Házi készítésű szappanok
Illatos Szappan

 
Üdv, Vendég
Felhasználónév Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA: Hibák

Válasz: Hibák 6 éve, 4 hónapja #162

Szia !
Azt szeretném kérdezni, hogy már kétszer is próbáltam kakaóport keverni trace állapotban a masszához, de amikor belekevertem (1 evőkanállal 2 kilóhoz) elment a narancs illat (aromax) és valami furcsa büdös szaga lett. Az első próba után kb. 4 héttel később ment el ez a szag, de amikor kipróbáltam a szappant, és vizes lett, megint érezni lehetett ezt a szagot. Másnál olvasom, hogy kellemes csoki illat, hát nekem nem jött össze. Pl a fahéjas tökéletes, ugyanezzel a recepttel. Ja, és holland 100 százalékos kakaóport használtam, a kb 43 fokos masszába. Ha van valamilyen ötlet, nagy örömmel venném !

Válasz: Hibák 6 éve, 3 hónapja #165

Szia!
Lehet, hogy az olajok voltak a felelősek. Milyen olaj volt enne? Nekem például a vajas szappan kifejezetten rossz szagú. Bármennyi illót is teszek bele...
Üdv!

Válasz: Hibák 6 éve, 3 hónapja #166

Szia !
Kókusz, extra szűz olíva, pálmaolaj, és napraforgóolaj. Kb egyforma arányban. Idővel kicsit javult most a helyzet.

Válasz: Hibák 6 éve, 3 hónapja #167

Szia!
Akkor kevés lehetett az illóolaj. Egy ek. kb. 15 ml 2 kiló olajhoz. Én 20ml narancsot szoktam 1 kilóhoz adni... Egyébként nem szeretem a citrus illókat, mert nagyon hamar eltűnik az illatuk. Kivétel a citromfű, de az nem is igazi citrusillat... Annak sokáig megmarad az illata nagyon. Ha ilyesmit keresel, nagyon ajánlom.
Üdv!

Válasz: Hibák 6 éve, 3 hónapja #168

Szia !
Köszönöm a segítséget, de lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Az egy evőkanál az a kakaópor volt, de az igaz hogy csak egy 10ml es narancs olajat öntöttem 2 kiló masszához. Több kakaóport is akartam bele tenni, de miután megéreztem azt a szagot, többet nem tettem bele. Azóta elment már a szaga, az igaz, de se narancs, se csoki illat. Mindenesetre köszönöm a segítséget !

Válasz: Hibák 6 éve, 3 hónapja #169

Szia!
Én tegnap este készítettem el első szappanomat. Egy olyan receptet választottam, aminek az alapja az olívaolaj, mogyoró olaj, shea- és kakaóvaj, avokádóolaj. A 24 órát már alig tudtam kivárni, így 1,5 órával korábban kiemeltem a szappant a dobozból. A vágás során azt vettem észre, hogy a szélnek eléggé töredéznek. csatlósok egy képet is. Szerinted ez miért lehet, és ha megérik a szappan, vajon akkor is így fog töredezni? :S
image.jpg
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.08 másodperc
Joomla SEO powered by JoomSEF