Sószappan megint
2017. január 15. vasárnap, 08:45
Módosítás dátuma: 2017. december 09. szombat, 00:23

Kísérleteztem már korábban is sószappannal, de ez a mostani a legjobban sikerült idáig.
Sokat olvastam a készítéséről, és általában az olajmennyiség 100%-t javasolják hozzáadni sómennyiségként már puddingos állapotban. Így a sószappan tényleg egy sótömb lesz, viszont a nagy sótartalom miatt sokat kell áldozni a habzás oltárán. Én nem szeretem a kompromisszumot, ezért csak 50% sót adtam a masszához. Még így is 30% kókuszolajat tettem bele, és 5% ricinust (ezek habosítanak legjobban), plusz megnöveltem a superfat mennyiségét 20%-ra, hogy ne szárítson a sok kókusz.
Az eredemény nagyon habos, és nem szárító szappan.
Olajbázis: kókusz 30%, ricinus 5%, szezámolaj 5%, makadámia 10%, olíva 30%, sheavaj 20%