Kacsazsír szappan
2015. május 18. hétfő, 10:30
Módosítás dátuma: 2017. december 09. szombat, 12:24

Na igen... Sose mondd, hogy soha... A blog úgy indult, hogy állati eredetű zsírokkal még véletlenül sem, soha, de tényleg!
Aztán jött az a jó kis vacsi a haverokkal, isteni libamájjal... és egy csomó maradék zsírral... Mégis mit tehettem volna? A zsír sosem fogyna el a konyhámból, így fel kellett használni. Leszűrtem, adtam hozzá még ezt azt, olívaoljat, kókuszolajat, kakaót, citromfű illót, és tessék, ez lett belőle.
Külön meglepetés, hogy gyönyörű fehér az alap, nem kellett fehérítenem.
Igazból a szappan már rég elfogyott, itt volt az ideje, hogy feltöltsem.
Olajbázis: 50% olíva, 20% kókusz, 30% kacsazsír
Jó kemény, krémesen habzó szappan lett.