Házi szappan webshop,
       Házi készítésű szappanok
Illatos Szappan

 

Vanília-naracs

vanilia_naracs_1

Mostanában kísérleteztem egy keveset szép átlátszó szappan előállításával. Nem olyan egyszerű, sokkal több a buktatója, mint a hagyományos szappan készítésének. Nem mindegy, milyen az olaj, és nagyon óvatosan kell vele bánni a melegeljárás során. Végül azért csak sikerült.
Viszont snassznak találtam egy szimpla átlátszó szappant feltölteni mindenféle fakszni nélkül. Amit kitaláltam, az egy kecsketejes szappan, aminek a tetejét díszítettem átlátszó masszával, benne az eredeti szappanból vágott kockákkal.
Az alap kecsketejes szappan olívaolajat, kókuszvajat,  sárgabarackmagolajat, sheavajat és ricinust tartalmaz. Az átlátszó szappanban az olajak olívaolaj, pálmaolaj és ricinus.
Itt egy vallomással tartozom. Ismeritek a pálmaolajtól való idegenkedésemet, már írtam róla a régi blogban cikket, mennyire veszélyes a pálmaolaj terjedése, kiírtják az esőerdőket, és fajok pusztulnak ki az előhelyük eltűnése miatt. 
Én ehhez a szappanhoz olyan pálmaolajat használtam, ami fair-trade kereskedelemből származik. Igaz, aranyárban volt, de ezért a pálmazsírért nem vágtak ki újabb esőerdőket, és senki nem vesztette el az élőhelyét. Ezzel együtt nem gondolom, hogy rá fogok szokni, de a teljesség igénye miatt muszáj voltam kipróbálni.
A szappannak diszkrét mintát adtam egy icipici kurkumával. Illatnak narancs illót és vanília illatot kapott. Isteni...


Joomla SEO powered by JoomSEF