Házi szappan webshop,
       Házi készítésű szappanok
Illatos Szappan

 

Maradék szappan

maradek_1

Gyakorló szappanfőzőként nálam is tornyosulnak a maradék szappanok: szappanszélek, véletlenül túl kicsire vágott szappanok, amiket nem akarok másnak odaadni. Sokáig eltettem őket, és ezeket használta a család fürdésre, de olyan sokat mi sem fürdünk, hogy jelentős mértékben csappanjon a készlet.
A nagy számok törvénye alapján nekem a mézesből van a legtöbb maradékom. Mivel túl sok volt már, és nem volt kedvem tovább tárolni, fogtam egy tetemes mennyiséget, szépen felkockáztam, és egy kevés tiszta olívaszappanmasszában újraöntöttem. Tettem még hozzá kevés lila kockát (szintén tiszta olívaszappan kockái, csak alkannával lilára színezve...). Ja, persze, és egy kevés citromfű illót azért küldtem neki. Csak a szokás hatalma...
Semmi különös, csak így szeretnék bátorítani mindenkit, hogy ne dobjon ki maradék szappant. Inkább készítsen belőle egy új fajtát. Csak arra kell vigyázni, hogy túl sokfélét ne öntsünk egybe, kellemetlen lehet az illat-egyveleg. Ebben most csak citromfű illó van, és az eredeti szappanból valamicske narancs. Ugyanolyan finom, mint az eredeti mézes, csak egy kicsit más köntösben.

Joomla SEO powered by JoomSEF