Házi szappan webshop,
       Házi készítésű szappanok
Illatos Szappan

 

Uborkás-aloe verás olívaszappan Millababának

alos_065_1 

Mert kérem szépen mit csinál az ember, ha babalátogatóba megy? Az érzékenyebbje ajándéknézegetés közben is elérzékenyül, majd meghatódottan nézi a csöppséget, ölbe veszi, becézgeti. És mi történik, ha történetesen az ember hobby-ja a szappankészítés? Szóról szóra ugyanez azzal a különbséggel, hogy már hazafelé az autóban is azon gondolkodik ihletett állapotban, milyen szappant kellene készíteni egy ilyen tündérnek.
Nem jöhet szóba akármi. Babának illóolajat nem teszünk szappanba, és semmilyen más allergént. Igazából az a legjobb, ha minél kevesebb összetevőjű a szappan. De azért hogy valami extra legyen benne, a legbiztonságosabbnak az tűnt, ha nem az olajokkal, hanem a folyadékkal játszom. Így került bele víz helyett uborkalé és aloe vera kivonat. Az alapszín nagyon halvány zöld az uborkától, de színezésként egy leheletnyi őrölt csalánt is kevertem bele tölcséres technikával.
Az aloe vera kozmetikai hatása széles körben ismert, de orvosilag nem bizonyított. Ennek a ténynek azonban nem tulajdonítok jelentőséget, elődeink ősidők óta megelégedéssel használják a növény leveléből kinyert kocsonyás anyagot gyógyításra, kisebb sebek és égés kezelésére. Az uborka már nem ilyen vitatott, frissítő hatása elismert.
Olajként csak olívaolajat tettem a szappanba, amitől igazán krémes lett. Emiatt viszont több ideig kell érlelni, az olívaszappannak kell az idő. Egyelőre Millának úgysincs rá szüksége, ilyen pici korban a tiszta víz mindent megold.
Drága Milla baba! Sok boldogságot kívánok ehhez az életedhez!

Joomla SEO powered by JoomSEF