Házi szappan webshop,
       Házi készítésű szappanok
Illatos Szappan

 

Alkannás tanulmány

alkannas_211_1

Nagyon régóta nagyon sokaknak adósa vagyok ezzel a kis tanulmánnyal alkanna-ügyben. Engem is régóta érdekelt, hogy hogyan is kell alkalmazni ezt a jó kis festőnövényt, hogy szép lila színt érjünk el, csak mindig halogattam. De most végre belevágtam.

Az egész úgy kezdődik, hogy készíteni kell alkannás olajat. Ez célszerűen olívaolaj, minden decijéhez adjunk egy evőkanál alkannát, majd egy-két héten keresztül minden nap rázzunk az üvegen egyet, hogy minél jobban elkeveredjen a festékanyag az olajban.

A szín eltalálásához nem mindegy, hogy milyen összetételű olajat és milyen illót alkalmazunk. Az én esetemben a sheás olívaszappanomat öntöttem formába levendula illóval. Balról jobbra a következő arányokkal dolgoztam:

1: A szappanmassza egyik fele színezés nélkül készül, a másik felébe a olajhoz 3 evőkanál alkannás olajat öntöttem. (Az alkannás olaj menyiségét le kell vonni a teljes olaj mennyiségéből). Mint "látható", a színezésből semmi sem látszik.

2: A szappanmassza egyik fele színezés nélkül készül, a másik felében az olaj harmadát az alkannás olajjal helyettesítettem. Ez egy elég jó középlilás színt eredményezett, de sajnos van szürkés árnyalata.

3: A szappanmassza egyik fele színezés nélkül készül, a másik felében az olaj felét alkannás olajjal helyettesítettem. Ez a lila nagyon sötét lett, már-már fekete.

 

Mindenki döntse el magának, hogy melyik árnyalat tetszik. Én a középsőnél maradok, és úgy gondolom, lehetne ez az új kinézete a sheás olívaszappanomnak.
Joomla SEO powered by JoomSEF